Smeštaj u gradu

Struganik apartmani, smeštaj 2020

Selo Struganik se nalazi u centralnoj Srbiji, u opšini Mionica, a najpoznatije je po tome što je rodno mesto vojvode Živojina Mišića. Tu se i danas nalazi kuća u kojoj je rođen i gde je proveo detinjstvo. Do nje se stiže uzanim makadamskim putem, kroz raskošnu i zaista impresivnu prirodu. Ova prostrana monumentalna građevina impozantnih dimenzija, jedna je od zadružnih porodičnih zgrada sačuvannih na ovom prostoru. To je polubrvnara-polučatmara, tipična kuća za ovaj kraj, i do danas je sačuvana u autentičnom stanju, a zakonom je zaštićena 1974. godine kao kulturno dobro od velikog značaja.

Pročitajte više - StruganikRent-A-Car - StruganikIzleti/Ekskurzije - StruganikSmeštaji - Struganik

  • Zapadna Srbija - Struganik
    E-mail : domacinstvo.tomasevic@gmail.com
    Telefon : +381 14 265 124
    Idilično i mirno seosko domaćinstvo Tomašević nalazi se u selu Struganik kod Mionice, nadaleko čuvenom rodnom mestu velikog generala srpske vojske, Živojina Mišića. Ovo porodično domaćinstvo nalazi se na oko 100 km od Beograda, odnosno na 17 km od Ljiga. Naša vrata su otvorena svim gostima koji žele da se u potpunosti odmore od buke i stresa urbanog života, približe prirodi i starim, tradicionalnim načinima življenja u uživanja.

    Na samo 800 metara od domaćinstva Tomašević smeštena je rodna kuća srpskog vojvode Živojina Mišića, sa spomenikom i muzejskom postavkom koja prikazuje život u Struganiku s kraja XIX veka, a takođe Banja Vrujci se nalazi na samo nekoliko minuta vožnje kolima. Naše domaćinstvo na odličnoj je lokaciji ukoliko želite da obiđete Ravnu Goru, Rajac, planinu Suvobor, ali i Divčibare, kanjon reke Ribnice, i mnogobrojne stare crkve i manastire, jer se sva ova kulturna i prirodna dobra nalaze u krugu od oko 20 km od nas.