Smeštaj u gradu

Rtanj apartmani, smeštaj 2020

Veruje se da je planina Rtanj jedna od najlepših i najčudnovatijih planina na Balkanu. Bogata prirodnim resursima, lekovitim biljem i travama, a njen najviši vrh Šiljak, visok 1566. m n.v. jedan je od retkih prirodnih fenomena kraške topografije. Severna strana planine prekrivena je pašnjacima i šumama, rečicama i izvorima bistre vode, a nemojte se iznenaditi ako usput sretnete i ponekog zeca, srndaća ili divlju svinju. Južni ogranak transilvanijskih Karpata je masivan i krečnjački greben dužine oko 7 km.

Pročitajte više - RtanjRent-A-Car - RtanjIzleti/Ekskurzije - RtanjSmeštaji - Rtanj

  • Zaječarski okrug - Rtanj
    E-mail : info@balasevicrtanj.com
    Telefon : +381 30 463 316
    U podnožju planine Rtanj, na 15-ak km od Sokobanje i 7 km od Boljevca, nalazi se kompleks Etno hotela Balašević. Ovde, pored magistralnog puta naći ćete staru, tradicionalnu trpezu, već čuveno kiselo mleko i gibanicu, kao i predivan ambijent i udobne smeštaj, savršen bilo da ste željni kratkog predaha od puta, ili odmora od užurbanog i stresnog urbanog života.

    Sa tajnovitom i uzbudljivom planinom Rtanj nadohvat ruke, boravak ovde sasvim izvesno vam neće biti dosadan. Krenite na obilazak zelene, divlje okoline, istražite sve misterije ove čudesne planine sa svojim rečicama, izvorima, pećinama i vrhovima, i vratite se kući bogatiji za jedno nezaboravno iskustvo. Okolina ove planine nudi raznovrsne mogućnosti za aktivan i angažovan odmor, pa se možete okušati i planinskom biciklizmu, planinarenju, lovu i ribolovu, kao i speleološkim istraživanjima. Lokaciju koju Etno hotel Balašević ima možete iskoristiti i kao polaznu tačku za izlete u Sokobanju, Bor i Zajčar, a možete posetiti i čuvenu Felix Romulianu ili Lazarevu pećinu.