Smeštaj u gradu

Kušići apartmani, smeštaj, cene 2018

Da je savremenom čoveku sve potrebniji beg od užurbanog gradskog života potvrđuje i činjenica da je seoskim turizam u znatnom porastu, kako u inostranstvu, tako i u Srbiji. Doduše, u inostranstvu seoski turizam ima nešto duži staž, ali nikada nije kasno uključitit se u kvalitetne tekovine Evrope. Selo Kušići nalazi se na samom jugozapadu Srbije i udaljeno je od Ivanjcie 25 kilometara. Smešteno je u neposrednoj blizini veličanstvene planine Javor, i to na udaljenosti od samo 12 kilometara. Javor jedna je od posećenijih prirodnih lepota u Srbiji, a ova veličanstvena planina ima i vrh od čak 1573 metara, a i nadmorska visina sela Kušići je prilično velika – čak 1000 metara.

Pročitajte više - KušićiRent-A-Car - KušićiIzleti/Ekskurzije - KušićiSmeštaji - Kušići

 • Moravički okrug - Kušići
  E-mail : vila.angelina.032@gmail.com
  Telefon : +381 32 5678 188
  Vila Angelina, u vlasništvu domaćinstva Stojadina Vidakovića smeštena je selu Kušići, u jugozapadnoj Srbiji, u blizini prelepe planine Javor. Luksuzne sobe u okviru vile su kategorisane sa čak 4 zvezdice što dovoljno govori o njihovom izvrsnom kvalitetu. U okviru domćinstva nalazi se i veliko imanje od čak četiri hektara u okviru kojih se pored vile, nalazi i borova šuma, kao i izvor čiste planinske vode.

  Tu su još, u neposrednoj blizini i staze za skijanje, kao i zgrada stare porodične kafane po imenu ''Mali odmor'' koja se diči tradicijom dugom 200 godina. Ova etno kafana čuvar je mnogih starih običaja i stoga je od velike vrednosti i ovde se naši gosti naravno mogu hraniti. Pored ove etno kafane postoji i jedna velika sala za ručavanje koja je posebno odvojena za goste vile. Hrana koja se priprema je ukusna, tradicionalna, zdrava, raznovrsna i ekološka te će se za svakoga naći po nešto.
 • Moravički okrug - Kušići
  E-mail : recepcija@javor-hotel.com
  Telefon : +381 32 56 78 202
  Na obroncima planine Javor, u malom mestu po imenu Kušići, smešten je hotel Javor na čak 1.000 metara nadmorske visine. Hotel je od Ivanjice, najbližeg administrativnog centra, udaljen samo 25 kilometara, a od Beograda 240 kilometara.

  Kapacitet hotela Javor je 36 smeštajnih jedinica, a čitav objekat je renoviran 2011. godine. U sklopu hotela nalazi se i restoran ''Major'' gde ćete imati mogućnost da probate neki od ukusnih specijaliteta. Tu su još i igraonica ''Kaćun'' i animacija dece koja organizuje letnje i zimske aktivnosti poput škole izviđača, a hotel ima i salu za rekreaciju i kongresni centar.