Smeštaj u gradu

Karađorđevo apartmani, smeštaj 2020

Nedaleko od Bačke Palanke nalazi se prava oaza odmora, konjičkog sporta i lova. Rezervat prirode i Vojna ustanova Morović – Pogon Karađorđevo najpoznatiji su po najvećoj ergeli rasnih konja, ne samo u Srbiji, već i u ovom delu Evrope. Razvoj ovog predivnog mesta počinje još davne 1885. godine kada su činovnici Austorugraske monarhije zaključili da je ovo zemljište izuzetno povoljno za uzgoj konja.

Pročitajte više - KarađorđevoRent-A-Car - KarađorđevoIzleti/Ekskurzije - KarađorđevoSmeštaji - Karađorđevo

  • Bačka - Karađorđevo
    E-mail : recepcija.vum@mod.gov.rs
    Telefon : +381 22 736 026
    Nedaleko od Bačke Palanke, nalazi se Karađorđevo u kome je smešten istoimeni pogon Vojne ustanove Morović, oaza odmora, lova i konjičkog sporta. Pogon Karađorđevo je poznat po ergeli rasnih konja, najvećoj u Srbiji i u ovom delu Evrope. Za turističke posete postoji mogućnost obilaska lovišta, ergele, hipodroma i poseta Muzeju ergele - koji je otvoren 1983. godine, i u kome se nalaze pehari osvojeni u proteklih nekoliko decenija.

    Najznačajniji eksponati su saonice i kočije iz Titovog perioda, fotografije na kojima su nastupi grla galopera i preponaša, kao i fotografija na kojoj je zabeležena poseta britanske kraljice Elizabete Karađorđevu, matična knjiga grla sa početka XX veka kao i knjiga utisaka, otvorena 1924. godine za koju se pretpostavlja da je najstarija u našoj zemlji.