Smeštaj u gradu

Jezero Perućac apartmani, smeštaj, cene 2018

Na desnoj obali Drine, samu granicu između Srbije i Bosne i Hercegovine čini i fantastični ekosistem jednog od najlepših veštačkih jezera u Srbiji: prelepi Perućac. Ovo jezero, udaljeno 13 kilometara od Bajine Bašte, nalazi se u samom kanjonu planine Tare, sa njene divlje, osojne strane. Nastalo je pregrađivanjem toka Drine, za potrebe hidroelektrane „Bajina Bašta“, a ova akumulacija dugačka je čak 54 km, te zauzima čitav kanjon Tare sve do Višegrada.

Pročitajte više - Jezero PerućacRent-A-Car - Jezero PerućacIzleti/Ekskurzije - Jezero PerućacSmeštaji - Jezero Perućac

 • Zlatiborski okrug - Jezero Perućac
  E-mail : minicampdrina@gmail.com
  Telefon : +381 64 84 75 420
  Sajt:
  Vila Aleksandra nalazi se na obali Drine, svega 2 kilometra od centra Bajine Bašte, kada se krene ka Perućcu, odnosno 8 km od ovog prelepog jezera. Nama najbliža prodavnica udaljena je oko 700 metara, a na obalama samog jezera smešteni su neki od najboljih ambijentalnijih restorana, poput „Vrela“ koji se nalazi na samim vodopadima ove reke. Perućac, Drinska Regata, mnogobrojna izletišta, prirodne, kulturne i istorijske atrakcije Tare pružaju obilje mogućnosti za aktivan i nezaboravan odmor.

  Vila Aleksandra locirana je u predivnom prirodnom okruženju, izolovana od buke svojim zelenim dvorištem. U zaleđu vile, spuštajući se ka reci, nalazi se i kamp sa 20 mesta, pa ovde možete upoznati i mnoge zanimljive goste, pokupiti recepte za riblje čorbe i druge specijalitete, ili krenuti zajedno sa društvom kampera, a opet uživati u svom komforu privatnih apartmana.
 • Zlatiborski okrug - Jezero Perućac
  E-mail : minicampdrina@gmail.com
  Telefon : +381 64 84 75 420
  Sajt:
  Kamping Drina nalazi se u neposrednoj blizini Bajine Bašte, tačnije odmah pored samog puta Bajina Bašta - Perućac. Svega 200 metara ima od kampa do reke Drine, dok su plaže jezera Perućac udaljene oko 8 km, a na ovom jezeru nalazi se i nekoliko predivnih restorana sa pogledom na jezero, smeštenih i na 10 metara visokim vodopadima predivne rečice Vrelo.

  Najbliža prodavnica udaljena je oko 700 metara od kampa, a supermarkete, veliki izbor prodavnica, gril restorana i picerija, možete naći u našoj okolini. Čuvena Drinska regata na obale ovog prekrasnog jezera dovede i do 20.000 posetilaca, a vrhunac ove velike manifestacije je i Mostfest, kada možete uživati u pravoj karnevalskoj atmosferi.