Smeštaj u gradu

Grabovica apartmani, smeštaj, cene 2018

Grabovica je maleno, razuđeno seoce koje se nalazi na 6 km od Gornjeg Milanovca kada krenete prema Kragujevcu. Sa manje od 500 stanovnika, smestilo se na zatalasanim padinama jugozapadne Šumadije, na obroncima planine Vujan. Najviši vrh ove planine uzdiže se na 857 metara nadmorske visine, dok se iznad same Grabovice nadvija Klik, sa preko 600 metara. Ovo šarmantno seoce ima veliki turistički potencijal, zahvaljujući svom jedinstvenom položaju i predivnom pogledu na panoramu grada koji se prostire pod njegovim nogama, a grabovičke šume su veoma popularna lovišta.

Pročitajte više - GrabovicaRent-A-Car - GrabovicaIzleti/Ekskurzije - GrabovicaSmeštaji - Grabovica

  • Šumadija - Grabovica
    E-mail : vila_melodija@yahoo.com
    Telefon :
    Na putu ka Kragujevcu, 6 km od Gornjeg Milanovca, nalazi se seoce Grabovica, predeo bogat gustom šumom, prostranim pašnjacima, i brdima sa kojih se pruža čudesan pogled na prelepe okolne krajolike. Vila Melodija smeštena je ovde u Grabovici, na 650m nadmorske visine, mestu koje inspiriše čula živopisnim predelima koje čine ova brda, livade, šume četinara i lišćara. U blizini vile nalaze se četiri izvora vode, a veoma je interesantna i obližnja staza zdravlja koja prodire u listopadnu šumu do stepenastih izvora i izlazi na pašnjake koji pružaju velelepan pogled na okolinu.

    U okviru domaćinstva se nalaze voćnjak, povrtnjak i objekat sa domaćim životinjama. Vila Melodija pravi je predstavnik razvijenog seoskog turizma u punom potencijalu, a svoje ime duguje zaljubljenicima u prirodu i muziku koji su je i izgradili, dirigentu Milivoju Ivanoviću i njegovoj supruzi. Domaćinstvo je okruženo predivnim, zelenim dvorištem, koje ukrašava čeza sa cvećem, pletena ležaljka za neverovatna sanjarenja u hladu drveća, i vajat koji pokazuje da tradiciju vredi negovati.