Smeštaj u gradu

Deliblatska peščara apartmani, smeštaj 2020

Da je kojim slučajem kultni film Gospodar Prstenova sniman kod nas, jedna od verovatnih lokacija za Hobiton, selo gde žive hobiti, čije su kuće smeštene unutar blagih brdašca, sasvim sigurno bi bila Deliblatska peščara. Ova najveća evropska kontinentalna peščara prostire se na površini od skoro 35.000ha, a nalazi se na jugoistoku Vojvodine, u južnom Banatu, na teritoriji pet opština: Kovin, Vršac, Bela Crkva, Alibunar i Pančevo.

Pročitajte više - Deliblatska peščaraRent-A-Car - Deliblatska peščaraIzleti/Ekskurzije - Deliblatska peščaraSmeštaji - Deliblatska peščara

 • Banat - Deliblatska peščara
  E-mail : bubamara.pescara@gmail.com
  Telefon : +381 64 25 9999 6 (Slavica Miletić-Brkić)
  Šumska kuća Bubamara nalazi se u jugoistočnom delu specijalnog prirodnog rezervata - Deliblatska peščara, u izuzetno prelepom okruženju borove i bagremove šume. Do Bele Crkve i njenih jezera ima svega oko 12km, dok je Kovin udaljen 33km. Kod nas u smeštaju možete uživati u jedinstvenom osećaju mira i tišine koje nudi prirodni rezervat, uz naravno veliki broj veoma interesantnih sadržaja koji vas čekaju ovde.

  Postoji mogućnost šetnji šumskim predelima i stepama peščare, zatim ljubitelji ribolova mogu uživati u svom omiljenom sportu na rekama Đurici i Dunavu, kao i na kanalu Dunav-Tisa-Dunav, dok će pokonici lova, takođe ovde pronaći sjajne uslove za svoj hobi. Jedan od lepših izleta možete napraviti do belocrkvanskih jezera ili prirodnog rezervata Labudovo okno, sjajnog mesta za posmatranje ptica. Tu su i uvek interesantni džip safari ili vožnja biciklom predelima od izuzetne prirodne lepote Deliblata, a posebno iskustvo može da bude nordijsko skijanje zimi, po dinama koje samo peščara može da ponudi.
 • Banat - Deliblatska peščara
  E-mail : martin.sumarak@gmail.com
  Telefon : +381 63 86 84 964
  Kuća Martin nije samo još jedan smeštaj u šumi, već je idealna polazna tačka za stvaranje vlastite šumske bajke. Smeštena je na fenomenalnoj lokaciji, na ivici rezervata prirode Deliblatska peščara, jedinstvenog eko-sistema u Evropi. U zavisnosti od vaših želja, odmor može provesti šetnjom šumskim stazama, zatim voziti bicikl poznatom Euro Velo 6 rutom, koja spaja obalu Atlantika sa Crnim morem , a u blizini je i Dunav, kao i mnoga jednistvena seoca.

  Ovaj krajolik je kao stvoren za mnogobrojne aktivnosti kao što su pecanje, lov, posmatranje ptica, a možete i sakupljati lekovito bilje, probati tradicionlna vina i sireve ovog područja, ili se jednostavno opustiti i uživati u tišini.