Destinacije :: Moravički okrug ::

Čačak smeštaj apartmani hoteli vile Srbija 2020

Gradski Trg

Predivno Čačansko šetalište počinje na Gradskom trgu, glavnom mestu okupljanja Čačana. Ukoliko se održavaju manifestacije u gradu, biće upravo ovde, a u neposrednom okruženju Trga su i najvažnije istorijske zgrade, spomenici, Gimnazija i crkva. Od glavnog trga proteže se i promenada kojom se nižu kafići, odlične poslastičarnice i šoping zona sa više tržnih centara. Ispred Doma Kulture je i velika fontana, poslednji ukras dodat gradskom epicentru i svakako jedan od prepoznatljivih simbola Čačka.

Čačanska gimanzija

Zdanje Čačanske gimnazije jedna je od najlepših i najstarijih građevina ovog grada. Svojom klasičnom arhitekturom, skladom i jedinstvom ostavlja neponovljiv utisak i jedno je od retkih ovakvih zdanja u svetu gde se još uvek čuje školsko zvono.

Osnovana je, po nalogu Vuka Karadžića čak 1837. godine i od svog početka nikada nije zatvorila svoja vrata. Ipak, zgrada u kojoj se danas nalazi podignuta je početkom XX veka kao jedno od najlepših i najuspelijih primera srpskog nacionalnog stila. Tokom poslednje rekonstrukcije škole, u dvorištu je pronađeno i arehološko nalazište iz doba antičkog Rima.

Gradsko kupalište i promenada na Moravi

Lepa, zelena Morava odavno je zameđena visokim bedemima i branom koja je napravila idealnu priliku za uživanje i kupanje na reci. Uređenom obalom može se proštati do velikog gradskog parka i sportskog centra u čijem je srcu stadion domaćeg Borca.

Na Moravi se možete kupati, a svakako treba poći ovamo tokom leta, kada je ovo ujedno i najbolje mesto za izlazak u gradu, gde se nalaze klubovi i pivnice na otvorenom, sa raznovrsnom živom muzikom i pravim žurkama koje osvežava blizina reke.

Smeštaji - Čačak
Rent-A-Car - ČačakIzleti/Ekskurzije - Čačak
Drugi gradovi Moravički okrug